Podvelka

Na Koroškem še naprej veliko vprašanj glede mulja. Nevarnih je približno 25.000 kubičnih metrov. Deponirali bi ga naj v Žerjavu

Koroški župani po predstavitvi dodatnih analiz naplavljenega mulja izpostavljajo vrsto še odprtih vprašanj. Med drugim jih v Dravogradu bega, da je prvotno analizirani mulj s preseženimi vrednostmi težkih kovin zdaj opredeljen kot nenevaren odpadek. V Kocerodu so medtem pripravljeni sprejeti nekaj količin nenevarnega odpadka na odlagališče Zmes.

Preberi »

Mesec požarne varnosti s poudarkom na preprečevanju požarov v naravi

Oktober je mesec požarne varnosti, ki letos poteka pod sloganom Skupaj za varno naravo. Poudarek tokratnega mesca požarne varnosti je preprečevanje požarov v naravi, saj je bil lanski požar na Krasu močan opomin, kako uničujoči so lahko požari v naravi, ki so pogosto posledica človeške nepazljivosti, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Preberi »

Ministrstvo zdravstvene domove pozvalo k ponovni vzpostavitvi cepilnih centrov za cepljenje proti covidu-19

Ministrstvo za zdravje je prejšnji teden zdravstvene domove na podlagi priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z dopisom pozvalo, naj ponovno vzpostavijo cepilne centre za cepljenje proti covidu-19. Cepivo, ki je prilagojeno podrazličici koronavirusne različice omikron XBB.1.5, bodo v cepilne centre prvič dostavili v četrtek.

Preberi »